Talaşların preslenerek reçine kâğıttan yapılan parkelere laminant parke olarak isimlendirilmektedir. Montajı, temizleme işlemi ve bakımı son derece kolay bir şekilde sağlanan laminant parke renk ve model çeşitliliği açısından çeşitli tasarıma uygunluğu nedeniyle kullanılan en yaygın dekoratif zemin kaplamasıdır.

Dayanıklı Olması Nedeniyle Oldukça Fazla Tercih Edilmektedir

Oldukça sağlam bir yapıya sahip olmasından dolayı uzun ömürlü bir kullanım imkânı sağlamaktadır. Kişilerin tercihine göre laminant parkeler, günümüzde çeşitli modellerde geniş bir ürün yelpazesine sahip olmaktadır. Laminant parkeler katmanlardan oluşmaktadır:

l İlk katmanda cila tabakası

l İkinci katmanda reçine ile emdirilmiş kağıt tabaka

l Üçüncü katmanda HDF bulunan tabaka

l En alt kısımda ise denge kağıdı bulunan tabaka bulunmaktadır.

Laminant Parke Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

HDF olarak isimlendirilen orta tabaka, dayanıklı ve yüksek kaliteye sahip dekor kağıdı ve koruyucu tabaka ile kaplanarak laminant parke üretimi tamamlanmaktadır. Tercihinize göre tercih ettiğiniz laminant parkenin uzun ömürlü kullanımını sağlamak için yüzeyin ıslak kalmamasına, topuklu ayakkabı ya da tel temizleyici gibi parke yüzeyine zarar verebilecek durumlardan kaçınılması gerekmektedir.

Kullanım Şekline Bağlı Olarak Uzun Ömürlü Bir Kullanım İmkanı Sağlamaktadır

Yumuşak bir nemli bez ile ona uygun bir temizlik malzemesi ile pratik bir şekilde hijyen sağlanmaktadır. Taban tabakası, yapısal stabiliteyi artıran ve nem bariyeri görevi gören su geçirmez bir tabakadır. Tercih edilme nedeni ise dayanıklı oluşu ve parkeye benzeyen bir görüntü sağlaması olmaktadır. Tercih edilen alanda bulunan eşyaların ağırlığı çok fazla ise ona uygun olan dayanıklı bir laminant parke seçilmesi gerekmektedir.

Pıll Dıgıtal